JYLLANDS-POSTEN FINANS

 

Artikel fra Finans.dk d. 19 juli 2018: 

Siden Nickolai Hoff for otte år siden etablerede sin virksomhed Loyalty Key, har han været påpasselig med ikke at vokse for hurtigt og bruge penge, han ikke havde på lommen.

Og selv om det grundlæggende stadig er tilfældet i dag, så er Nickolai Hoff blevet mere åben over for at sælge ud af ejerskabet og derved modtage frisk kapital, hvis det kan være med til at bringe virksomheden videre, end der hvor den er nu. »Jeg kan godt mærke i dag, at der er kommet noget opmærksomhed omkring Loyalty Key.«

»Der er flere forskellige investeringsfonde, som har taget fat i os og spurgt, om vi kunne bruge nogle penge. Dem har jeg hidtil sagt nej tak til, fordi det ikke passede med vores strategi om at være selvfinansierende, og fordi jeg ikke syntes, vi havde forberedt os godt nok til at skulle ud at lede efter nye kunder.«

»Men som situationen er i dag, så er jeg åben over for alle muligheder. Det skal bare give mening,« fortæller den 31-årige Nickolai Hoff.

Efter at have leveret mindre overskud i sine første leveår er der kommet noget mere fart over indtjeningen de seneste par år, der begge har kastet millionoverskud af sig. Senest gav 2017 et resultat efter skat på 2,0 mio. kr., hvilket var en stigning på 25 pct. sammenlignet med året før.

De seneste års indtjeningsfremgang er resultatet af de investeringer, som tidligere er foretaget for bedst muligt at kunne levere loyalitetsprogrammer til endnu flere kunder.

Takket være investeringerne har Loyalty Key nu basen klar til at trykke endnu mere på speederen, og ifølge Nickolai Loff ventes de nuværende fem kunder at blive udvidet med yderligere to i løbet af indeværende år.

For at understøtte ekspansionsplanen er han ikke afvisende over for at modtage økonomisk støtte fra en udefrakommende investor.

»Hvis vi eksempelvis stod i en situation, hvor vi ville til at åbne et kontor i Stockholm på grund af udsigten til nye svenske kunder, så ville det selvfølgelig kræve nogle penge, før det ville kunne lade sig gøre. I sådan et tilfælde ville en kapitalindsprøjtning kunne give mening for os,« siger Nickolai Hoff.

I øjeblikket sidder Nickolai Hoff på 90 pct. af aktierne i Loyalty Key, mens de sidste 10 pct. er ejet af rådgiveren Peter Ulka. Hvis det på et tidspunkt ender med, at stifteren sælger ud af ejerskabet, så vil han for nuværende foretrække at fortsætte som majoritetsejer.

»Jeg har en plan med Loyalty Key, og jeg har været med fra starten af. Vi har kun set toppen af isbjerget i forhold til det potentiale, der ligger ude på markedet. Og på nuværende tidspunkt tror jeg, at jeg stadig vil være den bedste til at kunne udnytte det potentiale.«»Derfor vil det også være vigtigt, at jeg har det sidste ord, i forhold til hvordan strategien skal forme sig fremadrettet. Det er i hvert fald sådan, jeg har det på nuværende tidspunkt. Men måske virkeligheden overhaler os, og situationen er en anden om et eller to år,« fortæller Nickolai Hoff.

(Ritzau Finans)

Link til original artikel